Europos šalių geografijos olimpiada

Dėl COVID-19 šiais metais buvo atšauktos visos 2020 m. turėjusios įvykti tarptautinės geografijos olimpiados, tačiau Serbijos iniciatyva buvo surengta analogo neturinti nuotolinė Europos šalių geografijos olimpiada, kurioje dalyvavo apie 15 valstybių. 

Šių metų rugpjūčio 29 d. Europos šalių geografijos olimpiadoje, vykusioje nuotoliniu būdu, Lietuvos moksleiviai pelnė net šešis medalius, iš kurių trys aukso, 1 sidabro, 2 bronzos.

Komandas sudarė po tris mokinius, kurie buvo pakviesti į rinktines pagal šių metų respublikinės geografijos olimpiados protokolą. 

Europos olimpiadoje visos užduotys buvo pateiktos ir turėjo būti atliekamos anglų kalba.  

Mokiniai varžėsi trijose rungtyse: praktinės užduotys, vaizdinės užduotys, teorinės užduotys. 

Prieš olimpiadą vyko pasiruošimo stovykla, kurią organizavo Lietuvos geografijos mokytojų asociacija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Ir štai gimnaziją pasiekė džiugi žinia – tarp medalininkų ir buvęs Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos moksleivis, dabar Klaipėdos Vytauto  Didžiojo gimnazijos Id klasės moksleivis Maksim Borovec, iškovojęs Bronzos medalį.

Maksimą sveikino mokyklos vadovai, geografijos mokytoja. Gimnazija džiaugiasi Maksimo pasiekimais ir tiki jo tolimesne sėkme.

*********************

Gruodžio 17 d. Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino 2020 m. tarptautinėse moksleivių olimpiadose laimėjimus iškovojusius mokinius. Virtualiame susitikime Prezidentas su mokiniais kalbėjosi apie jų lūkesčius švietimo sistemai, puikių tarptautinių pasiekimų paslaptis ir kaip reikėtų koreguoti ugdymo programas, kad rezultatų siekti būtų lengviau, apie tai, kokie mokinių ateities planai. 

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi Jūsų auksiniais, sidabriniais ir bronziniais įrodymais, kad jauniausieji mūsų šalies protai pajėgūs pelnyti aukščiausius akademinius įvertinimus tarp geriausių pasaulyje. Esate kūrybinga bei tikslų nestokojanti karta, ir netrukus jau Jūsų sprendimai, atradimai ir pasiekimai brėš kryptį mūsų valstybei. Progreso kelias nuolatos kupinas iššūkių, o Jūs, nuo jaunumės turintys drąsos juos priimti ir užsispyrimo jiems įveikti, būsite labiausiai užgrūdinti ir patikimi visuomenės vedliai, mūsų inovatyvios Lietuvos kūrėjai“, – sveikindamas tarptautinių moksleivių olimpiadų nugalėtojus sakė Prezidentas.

Prezidentas padėkojo mokytojams ir olimpiadoms padėjusiems pasiruošti mokslininkams, kurių profesionalumas ir patirtis padėjo pasiekti svarbių pergalių, o mokiniams – už atsidavimą tikslui ir atkaklų darbą, kokiam pasiryžta nedaugelis.

Mokiniams skirtos Prezidento padėkos ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įsteigtos dovanos pasiekė ir Maksimą.

Dėkojame Maksimui, jo tėveliams ir visiems, prisidėjusiems prie šio neeilinio pasiekimo, kuris ir šį kartą parodė, kad nieko nėra neįmanomo, kai yra tikslas ir kelias į jį.