Kūrybos versmės

Biblioteka ne tik knygų, vadovėlių sankaupa, bet ir vieta, kur renkasi kūrėjai ir kūrybos mylėtojai. Balandžio 7 d. vyko popietė ,,Kūrybos versmės“, skirta gimnazijos Šimtmečiui ir miesto 770- ajam gimtadieniui.
Susitikime dalyvavo poetė ir prozininkė Rita Latvėnaitė-Kairienė. Ji Lietuvos rašytojų sąjungos narė, eilėraščių knygos „Rašaluotų pirštų pėdos“ (2000 m.), romano „Šauksmas“ (2007 m., 2009 m.), novelių rinkinio „Civilizuotos mintys apie karvę“ (2009 m.), gyvenimo apmąstymų knygos „Nesuvalgytos atostogos Šveicarijoje“  (2016 m.) ir knygos ,,Kas tas Asis? autorė. Prieš dvejus metus rašytoja laimėjo Klaipėdos miesto Kultūros tarybos premiją kūrybos procesui ir mums pristatė naują savo darbą- skaitė ištraukas iš būsimo romano ,,Žalia varia“. Tai istorinis romanas apie Mažąją Lietuvą.
Nuoširdžiais eilėraščiais pradžiugino ir mokytoja Jolanta Mažeikaitė-Sakavičienė. Žavėjomės kūrėjų darbais- Alekso fotografijomis ir Rapolo eilėraščiais. Nepaprastą įspūdį paliko Sofijos dainos (pati kuria tekstus ir muziką).
 Muzika, žodžiai, kavos ar arbatos puodelis, Glorijos (vedė popietę) šypsena padėjo išgirsti kūrėjų širdies virpesius. Ačiū visiems už bendrystę ruošiant popietę.

Loreta Latožienė