Vytauto Didžiojo gimnazijai buvo suteiktas Europos Kokybės ženklelis 2021-2022 metams už puikią eTwinning projektų „Think Tank“  ir „European Legends“ veiklą, ir taip ji tapo viena iš 28 Lietuvos ugdymo įstaigų, kuriai suteiktas eTwinning mokyklos ženklelis. Tai reiškia, kad mokytojų, mokinių ir mokyklos veikla buvo pripažinta aukščiausiame europiniame lygmenyje. Projektai buvo eksponuojami specialiame Europos portalo puslapyje adresu www.etwinning.net.
Džiugu, kad Vytauto Didžiojo gimnazija ir vėl yra tarp atrinktų mokyklų bei gavo kvietimą „European School Education Platform“ erdvėje užpildyti paraišką – įsivertinimo formą bei pelnyti eTwinning mokyklos ženklelį 2023-2024 metams.
Programos „eTwinning“ mokyklos – tai puikūs pavyzdžiai, kaip mokyklos bendruomenė gali pasinaudoti programa „eTwinning“. Jos vykdo aktyvią programos „eTwinning“ vertybių bei pedagogikos sklaidą ir yra sektinas pavyzdys savo vietos bendruomenei bei kitoms mokykloms.
Programos „eTwinning“ mokyklos:
  1. Pripažįstamos Europos lygiu kaip „eTwinning“ pavyzdžiai ir kuria mokyklų lyderių tinklą, skatindamos būsimą programos plėtrą.
  2. Yra plačiai pristatomos Europos lygiu ir gali viešinti pelnytą programos „eTwinning“ mokyklos ženklelį savo reklaminėje bei informacinėje medžiagoje.
  3. Yra pripažįstamos kaip lyderės šiose srityse:
– Skaitmeninės veiklos;
– El. saugumo veiklos;
– Inovatyvių ir kūrybingų pedagoginių metodų;
– Personalo tęstinio profesinio tobulėjimo skatinimo.
 
Parengė anglų kalbos mokytoja G.Sabūnienė