Mūsų pasiekimai

Gera dalintis džiugia žinia, ypač tokia, kuri garsina gimnazijos vardą, įkvepia ir padrąsina imtis net sunkiausių darbų.
Jau nieko nestebina kasmetinis respublikinis LCC Tarptautinio Universiteto renginys – anglų kalbos Viešojo kalbėjimo (Public Speaking) konkursas. Metai iš metų mūsų gimnazijos geriausias oratorius išbando savo jėgas tarp stipriausių kandidatų. Per pastaruosius keletą metų esame tapę laureatais – Vlada Šavliukevič, su kuria turėjau garbę atstovauti VDG, tapo geriausia Klaipėdos miesto oratore.
Šiemet, gimnazijai švenčiant 100-metį, Greta Targamadzė buvo nominuota konkurso laureate ir užėmė 3-iąją vietą nacionaliniame anglų kalbos Viešojo kalbėjimo konkurse “We expect too much form our heroes“. Jos originali tema, charizma ir erudicija padarė įspūdį ne tik teisėjų komandai, bet ir organizatoriams bei dalyviams. Greta sako: „Mėgstu prie duotos temos „pritempti“ jau dominusius klausimus, taip nenuklystu į banalumus ir išlieku suinteresuota pristatoma kalba. Tai jaučia ir auditorija – su ja galima bendrauti laisvai, o atsakymai į klausimus tampa tikslingesni, nebijoma pafilosofuoti. Šį kartą pristatydama N. Makiavelį siekiau įrodyti jo asmenybės ir ideologijos dvilypumą. Šis laimėjimas aptariant kontroversišką individą įrodo, kad minėtą tikslą pavyko įvykdyti.“
Smagu, kuomet gimnazijos bendruomenė moka pasidžiaugti pasiekimais, palaiko ir supranta, kad dideli darbai prasideda nuo mažų žingsnelių, kuriuos metai iš metų žengiame su savo ugdytiniais.
Pagarbiai – Rita Kisielienė