I klasių gimnazistų susitikimas su studentais iš LCC Tarptautinio universiteto

Šių metų vasario 10 d. mūsų gimnazijoje lankėsi studentai užsieniečiai iš LCC Tarptautinio universiteto (angl.  LCC International University).  Šia proga pristatėme anglų k. projekto „Environment. Types of Pollution“ (liet. „Aplinka. Taršos rūšys“) veiklas, kurias mokydamiesi gamtos ir aplinkos saugojimo vykdėme su I a, b, c, d, e, f klasių mokiniais.

Susitikimo metu mokiniams buvo galimybė pagilinti anglų kalbos žinias bei pasidalinti patirtimi ekologijos tema su LCC Tarptautinio universiteto studentais. Mūsų mokiniai anglų kalba pristatė pranešimus apie įvairias aplinkos taršas, atskleidė aplinkos taršų atsiradimo priežastis, pasakojo, kaip tarša veikia gamtą ir  žmones, bei pasiūlė įvairius sprendimo būdus.

Renginio metu vyko abipusis bendradarbiavimas: universiteto studentai noriai klausėsi mokinių paruoštų pristatymų, o mūsų gimnazistams buvo įdomu sužinoti  užsieniečių pasakojimų apie savo gimtojo krašto dabartines ekologines situacijas. Buvo smagu, kad kai kurie gimnazistai netgi po renginio asmeniškai teiravosi svečių, kaip spręsti vieną ar kitą su ekologija susijusią problemą.

Susitikimo laikas prabėgo greitai, tačiau turiningai. Dėkojame Ic klasės mokiniams D. Vilčinskui  ir  A. Tur bei  Ib klasės mokiniui I. Zbormirskui už išsamius pranešimus. Dėkojame LCC tarptautinio universiteto studentams Zabihullah, Yana, Oleksandra už įdomius  pasakojimus bei apsilankymą mūsų gimnazijoje. 

Po šio šaunaus susitikimo tikimės ir  toliau mielai bendrauti ir bendradarbiauti.
 
Parengė anglų k. mokytoja L. Gedgaudienė ir ugdymo karjerai specialistė A. Norvilė