Susitikimas su Prancūzijos ambasados atstovais

Lapkričio 21 d. mūsų gimnazijos, prancūzų kalbą besimokantys mokiniai, vyko į susitikimą ,,Aktualijos ir projektai ateičiai” su Prancūzijos ambasados Lietuvoje ir Prancūzų instituto Lietuvoje atstovais. Susitikimas, į kurį buvo kviečiami mokiniai iš viso miesto, vyko Klaipėdos ,,Aukuro” gimnazijoje. Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje SE Alix Everard pasveikino susitikimo dalyvius ir palinkėjo mokytis prancūzų kalbą, kuri atveria didesnes galimybes studijuoti užsienyje, dalyvauti mainų programose, giliau pažinti kitas kultūras. Smagu buvo išgirsti gyvai prancūziškai kalbančius atvykusius svečius ir mokinius, kurie savo mintis reiškė prancūziškai. Mokiniai turėjo galimybę sužinoti apie studijų galimybes Prancūzijoje, kurią pristatė Viktorija Jurkevic-Chiaese, bendravimo su Prancūzijos aukštosiomis mokyklomis programos vadovė.
Su mokiniais kartu į susitikimą vyko mūsų gimnazijos prancūzų kalbos mokytoja A. Barkauskienė ir karjeros specialistė A. Norvilė, kurios domėjosi ir dalijosi frankofoninio mokymo patirtimi ir erspektyvomis.
Renginio metu svečius ir dalyvius džiugino „Dainos studijos” atlikėjai dainomis prancūzų ir lietuvių kalbomis. Mokiniai grįžo džiugiai nusiteikę, pasisėmę idėjų ir perspektyvų ateičiai.