Kultūros paso edukacija

Gruodžio 1 d. gimnazijos Aktų salėje buvo rodomas Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Seansas“. Aktualios problemos, su kuriomis susiduria jaunas žmogus, žengdamas į suaugusiųjų pasaulį, netikėti režisūros sprendimai, nuoširdi aktorių vaidyba  nepaliko abejingų.
 Grupė jaunuolių terapijos seansų metu prabyla apie sunkumus, dalinasi savo patirtimis ir išgyvenimais. Skambančios istorijos atrodo tikros, nes veikėjai –  jauni žmonės, nepritampantys prie šio pasaulio, nejaučiantys meilės, nemokantys svajoti,  išgyvenantys panikos priepuolius, neturintys motyvacijos gyventi. Daugumai kalbintų mokinių spektaklis patiko, antrų klasių gimnazistai atvirai dalinosi savo mintimis:  
„Spektaklio pradžia netikėta, iš pradžių nesupratome, kas vyksta…Kai išryškėjo problemos, tokios artimos mums,  pasidarė labai įdomu. Aktoriai vaidino labai įtikinamai. Geras spektaklis“.
„Labai patiko spektaklis.  Prasmingas. Buvo įdomu. Žmonės dėvi kaukes ir nerodo tikrų jausmų, kol nepasiekia ribos, kai apsimetinėti nebegali. Aktoriai nuostabūs.“
„Spektaklis patiko, intrigavo nenuspėjamas siužetas, sujaudino atskleistos psichologinės problemos ir  tai, kaip jos paveikia žmogų. Buvo tikrai įdomu ir naudinga pažiūrėti šį spektaklį.“